Som Läkartidningen tidigare berättat har Östra sjukhuset i Göteborg problem med ihärdiga vägglöss. På onsdagen sökte hundar igenom psykiatrihuset för att undersöka om det fanns löss kvar efter den senaste saneringen.

Det gjorde det. Och inte bara i områden som tidigare sanerats, utan nu upptäcktes lössen även i andra utrymmen.

– I och med att vägglöss tar sig in i skrymslen och vrår händer det att några fortfarande är kvar efter sanering och därför måste man genomföra ytterligare sanering, säger Johan Hägg, driftchef på fastighetsbolaget Västfastigheter, i ett pressmeddelande från Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Två verksamheter i psykiatrihuset berörs, där enskilda rum har fått utrymmas. Ingen avdelning ska vara stängd. Sahlgrenskas pressavdelning säger till Läkartidningen att patienterna har omlokaliserats inom huset, till rum som hundarna har markerat som lusfria.

Under torsdagen fortsätter letandet efter lössen, och därefter görs en plan för fortsatt sanering.