Signumpriset delas ut av konsultfirman Groth & co och delas årligen ut till nordiska företag. Vinnaren är det företag som juryn anser »utmärker sig i sitt långsiktiga arbete med att vårda och förvalta sitt varumärke«. Bland de nominerade till 2018 års pris finns skoföretaget Ecco, Bageri Skogaholm och Karolinska universitetssjukhuset.

– Vi tittar på hur man har hanterat varumärket över tid. Så om något tillfälligt har hänt så behöver inte det påverka, men kan göra det. Sedan får man också se hur varumärket har hanterats under tiden det har hänt någonting, så den kopplingen finns, säger jurymedlemmen Christer Löfgren i en intervju med Dagens Medicin, apropå frågan vilken betydelse Macchiarini-affären kan få för sjukhusets möjligheter att vinna.

Han säger också att han inte vet vem som nominerat sjukhuset och att det inte finns något förbud mot att nominera sig själv.

Även Apotea och HSB är nominerade till 2018 års pris. Fjolårets vinnare var Pippi Långstrump.