Annons
Annons

Senaste nytt från Läkartidningen

4 frågor till Anna Nilsson

Författarintervjun 16 JAN 2017 Anna Nilsson, överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna, har tillsammans med fyra medförfattare skrivit en artikel om det svenska barnvaccinationsprogrammet. ()

4 frågor till Mikael Landén

Författarintervjun 11 JAN 2017 Mikael Landén, professor och överläkare, är en av författarna till en artikel om hur läkemedelsrekommendationer för bipolär sjukdom följs i den kliniska vardagen. ()

5 frågor till Lena Forsberg

Författarintervjun 20 DEC 2016 Lena Forsberg har tillsammans med två kollegor skrivit en ABC-artikel om diagnostik vid stabil kranskärlssjukdom. ()

5 frågor till Sofie Westling

Författarintervjun 07 DEC 2016 Sofie Westling, med dr och överläkare, har tillsammans med docent och överläkare Mia Ramklint skrivit en artikel om att självskadebeteende är vanligt även utan personlighetssyndrom. Artikeln finns med i temat om personlighetssyndrom. ()

4 frågor till Lars Borgquist

Författarintervjun 29 NOV 2016 Lars Borgquist har tillsammans med Malin André skrivit en artikel om att primärvårdens organisationsformer behöver överensstämma med den medicinska kunskapsnivån. ()

4 frågor till Bertil Axelsson

Författarintervjun 23 NOV 2016 Bertil Axelsson, docent och överläkare, har tillsammans med Bengt Sallerfors och Carl Johan Fürst skrivit artikeln »Bostadsort avgör den palliativa vårdens resurser och kvalitet«, som ingår i veckans tema. ()

5 frågor till Attila Frigyesi

Författarintervjun 16 NOV 2016 Attila Frigyesi presenterar tillsammans med två kollegor en originalstudie av intensivvårdsöverlevnad. ()

4 frågor till Anna G Nilsson

Författarintervjun 02 NOV 2016 Anna G Nilsson, docent och överläkare i Göteborg, har tillsammans med Sigridur Björnsdottir, med dr och biträdande överläkare, skrivit artikeln »Sekundär osteoporos ett ofta missat tillstånd« som är en av artiklarna i veckans tema om osteoporos. ()

5 frågor till Inger Hagqvist

Författarintervjun 24 OKT 2016 Inger Hagqvist, specialistläkare och programansvarig för PLUS, har tillsammans med fyra medförfattare skrivit om en utbildning i Västra Götalandsregionen där man lär EU-utbildade läkare att komma in i den svenska sjukvården. (1 kommentar)

5 frågor till Disa Dahlman

Författarintervjun 14 OKT 2016 Disa Dahlman, AT-läkare och doktorand, är en av författarna till en artikel om ett projekt där patienter med substitutionsbehandling erbjuds egen, lättillgänglig primärvård. ()

5 frågor till Peter Milos

Författarintervjun 11 OKT 2016 Peter Milos presenterar tillsammans med fem kollegor en originalstudie av vakenkirurgi vid låggradiga gliom. ()

4 frågor till Stefan Nydahl

Författarintervjun 05 OKT 2016 Stefan Nydahl har skrivit en översikt om åderbråck/venös insufficiens. ()

5 frågor till Daniel Andernord

Författarintervjun 28 SEP 2016 Daniel Andernord har tillsammans med Amanda Lahti, Jón Karlsson och Kristian Samuelsson skrivit en ABC-artikel om axelluxation. ()

5 frågor till Ann Hellström

Författarintervjun 20 SEP 2016 Ann Hellström, professor och överläkare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin och Göteborgs universitet, har tillsammans med med dr och ögonläkare Anna-Lena Hård skrivit en artikel om prematuritetsretinopati som ingår i temat om Ögonsjukdomar. ()

4 frågor till Stig Thunell

Författarintervjun 07 SEP 2016 Stig Thunell, med dr, docent, Karolinska institutet, Stockholm, har skrivit en artikel om genetik och metabola förlopp bakom den akuta porfyriattacken. ()

5 frågor till Björn Fagerberg

Författarintervjun 22 JUL 2016 Björn Fagerberg, professor emeritus, Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, är en av författarna till en artikel om hur klimatförändringarna påverkar den globala folkhälsan. (1 kommentar)

4 frågor till Meliha C Kapetanovic

Författarintervjun 15 JUL 2016 Meliha C Kapetanovic, docent och överläkare, har tillsammans med Nils Feltelius har skrivit en artikel om gikt, en "bortglömd" folksjukdom. ()

5 frågor till Maria Lengquist

Författarintervjun 28 JUN 2016 Maria Lengquist har tillsammans med kollegor skrivit en ABC-artikel om smärtlindring vid vaginal förlossning. (1 kommentar)

5 frågor till Anna Berglund

Författarintervjun 13 JUN 2016 Anna Berglund har tillsammans med Gun Heimer skrivit en översiktsartikel om att den som varit utsatt för våld har ökad risk för ohälsa senare i livet. ()

5 frågor till Tommy Cederholm

Författarintervjun 02 JUN 2016 Tommy Cederholm, professor och överläkare vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, Uppsala universitet, har tillsammans med Mai-Lis Hellénius skrivit en översiktsartikel om matens betydelse för livslängd och åldrande. De traditionella medelhavs- och Okinawakosterna tas bland annat upp som exempel på koster kopplade till lång livslängd. (1 kommentar)