Annons
Annons
Annons Annons

Senaste nytt från Läkartidningen

4 frågor till Carolina Widinghoff

Författarintervjun 14 NOV 2018 Carolina Widinghoff, doktorand i beroende­medicin med inriktning på spelberoende, Lunds universitet, har tillsammans med Anders Håkansson skrivit en översikt om spelberoende. ()

5 frågor till Anders Lundberg

Författarintervjun 30 OKT 2018 Anders Lundberg, ST-läkare och doktorand, Hudiksvalls sjukhus och Karolins­ka institutet, Stockholm, har tillsammans med kollegor skrivit en ABC-artikel om elkonvertering och defibrillering. ()

5 frågor till Anna Bergström

Författarintervjun 22 OKT 2018 Anna Bergström, specialistläkare, är en av flera författare till en översiktsartikel om mastocytos i huden. ()

4 frågor till Felicia Ahlner

Författarintervjun 16 OKT 2018 Felicia Ahlner, folkhälsovetare, Göteborgs universitet, är en av författarna till en artikel om alkoholproblematik hos äldre. ()

5 frågor till Rebecca Ahlin

Författarintervjun 10 OKT 2018 Rebecca Ahlin, dietist vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, är en av författarna till en artikel om kostråd vid strålbehandling av cancer i lilla bäckenet. ()

4 frågor till Thorsteinn S Arnljots

Författarintervjun 02 OKT 2018 Thorsteinn S Arnljots, ST-läkare, har tillsammans med Branka Samolov skrivit en översikts­artikel om ögonfrät­skador. ()

4 frågor till Ingemar Björkhem

Författarintervjun 24 SEP 2018 Ingemar Björkhem, senior professor på Karolinska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om cerebrotendinös xantomatos. ()

5 frågor till Carl Sjöström

Författarintervjun 17 SEP 2018 Carl Sjöström, överläkare, har skrivit en artikel om funktionella somatiska symtom i veckans tema. ()

5 frågor till Max Levin

Författarintervjun 11 SEP 2018 Max Levin, docent och specialistläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, har tillsammans med Fredrik Landström skrivit en översiktsartikel om elektrokemoterapi. ()

4 frågor till Karin Modig

Författarintervjun 14 AUG 2018 Karin Modig, docent vid Karolinska institutet, har tillsammans med Sven Drefahl och Anders Ahlbom skrivit en medicinsk kommentar om livslängd. (2 kommentarer)

4 frågor till Alexandra Horvath

Författarintervjun 13 AUG 2018 Alexandra Horvath, läkarstudent och forskningsamanuens, har tillsammans med kollegor har skrivit två ABC-artiklar. ()

5 frågor till Jonas Höjer

Författarintervjun 24 JUL 2018 Jonas Höjer, Giftinformationscentralen, är en av författarna till en artikel om handläggning av Lergiganförgiftningar, som nu ökar. ()

5 frågor till Nina Johnston

Författarintervjun 28 JUN 2018 Nina Johnston, docent och överläkare, representerar tillsammans med medförfattare kardio­logföreningens arbetsgrupp för kranskärlssjukdom. I en översiktsartikel kommenterar de nya riktlinjer från den europeiska kardiologföreningen.  ()

4 frågor till Jon Ahlberg

Författarintervjun 20 JUN 2018 Jon Ahlberg, docent, har tillsammans med Karin Pukk Härenstam skrivit en av tre artiklar om att WHO:s checklista för säker kirurgi »firar« tio år. ()

4 frågor till Peter Magnusson

Författarintervjun 11 JUN 2018 Peter Magnusson, överläkare vid Gävle sjukhus, har tillsammans med kollegor skrivit en översikts­artikel om hypertrofisk kardiomyopati. ()

4 frågor till Cecilia Larsson Wexell

Författarintervjun 28 MAJ 2018 Cecilia Larsson Wexell, övertandläkare, Södra Älvsborgs sjukhus, är en av författarna bakom en artikel om läkemedelsrelaterad käkbensnekros. ()

4 frågor till Anna Edelvik

Författarintervjun 22 MAJ 2018 Anna Edelvik, neurosjukvården, Sahlgrenska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om epilepsikirurgi. ()

5 frågor till Christian Bjurman

Författarintervjun 09 MAJ 2018 Christian Bjurman, med dr och ST-läkare vid medicinkliniken, Hallands sjukhus Varberg, har tillsammans med kollegor har skrivit om tekniker för invasiv arytmi­övervakning och -behandling. ()

5 frågor till Vendela Berglund

Författarintervjun 24 APR 2018 Vendela Berglund, ST-läkare i geriatrik, har tillsammans med Gustav Mattsson och Peter Magnusson skrivit en artikel om aortastenos. ()

4 frågor till Sophie Walton Bernstedt

Författarintervjun 17 APR 2018 Sophie Walton Bernstedt, AT-läkare vid Karo­linska universitetssjukhuset, Huddinge, har tillsammans med kollegor skrivit en artikel om Lynchs syndrom. ()

Böcker


Beställ en bok från Läkartidningen!

Arkivet


Ett enda arkiv. 45 000 artiklar. I fulltext från och med år 1996.

Läkartidningen arrangerar


Ta del av de senaste rönen. Träffa kollegor. Knyt kontakt med nya arbetsgivare.