Annons

Senaste nytt från Läkartidningen

Visst kan man bli läkare när man är över 40

Inledare 21 FEB 2017 Alla är de över 40 och har framgångsrika karriärer bakom sig – men har mitt i livet valt att sätta sig i skolbänken igen för att bli läkare. ()

Ta gärna del av Kjell Asplunds olika synpunkter

Inledare 14 FEB 2017 Kjell Asplund menar till exempel att kontinuitet är »oerhört försummat« i dag. (4 kommentarer)

AT-läkare ska ha rätt till stöd när behov finns

Inledare 08 FEB 2017 Fallet »Anna« visar att det inte alltid är lätt för en AT-läkare som far illa på jobbet att få fungerande hjälp. ()

Utbildning i brytpunktssamtal kan rekommenderas

Inledare 01 FEB 2017 Brytpunktssamtalens värde kan sägas ha förtydligats inom vården genom de nya ST-föreskrifter som kom i maj 2015. Där framgår att ett mål i de kliniskt inriktade ST-utbildningarna är att läkare ska kunna genomföra brytpunktssamtal. ()

Värdebaserad vård tar över debatt efter NPM

Inledare 25 JAN 2017 Nu verkar dock ett annat begrepp vara på väg att hamna i fokus för diskussionen om sjukvårdens organisation. (1 kommentar)

När besparingar slår hårt mot sjukhusets vård

Inledare 11 JAN 2017 Amanda Johansson tillhör sista kullen AT-läkare i Sollefteå som kunde göra sin kirurgplacering vid sjukhuset. ()

Oroande bild av hur läkare har det på jobbet

Inledare 21 DEC 2016 Läkartidningen har fått in lägesrapporter från nästan alla lokalföreningar inom Läkarförbundet och det är en oroande bild som visas upp. ()

Kunskapsprovet svårt även för svenska läkare

Inledare 23 NOV 2016 »… såväl svenska som utländska läkare har kritiserat provet för att vara för svårt.« (3 kommentarer)

Skidläkare ett exempel på val som kan göras

Inledare 16 NOV 2016 Per Andersson, som tidigare varit elitidrottare, tränare och lärare, är sedan tre år läkare för landslaget i längdskidåkning. ()

Dags att låta sig inspireras av ett läkarliv

Inledare 01 NOV 2016 Den som vill inspireras av ett imponerande läkarliv bör läsa vår intervju med Barbro Westerholm. Vid 83 års ålder överväger hon att ställa upp för ytterligare en mandatperiod som ledamot av riksdagen. ()

Läs om Norsjö och fundera på folkhälsan

Inledare 25 OKT 2016 Folkhälsoarbetet är i fokus för denna veckas reportage, som börjar på sidan 1848. Läkartidningen har besökt Norsjö i Västerbotten, där det omtalade Norsjöprojektet skapades för över 30 år sedan. ()

Undervisning ­– ett sätt att skapa bättre sjukvård

Inledare 19 OKT 2016  Med Storbritannien som förebild har universitetslektor Martin Wohlin introducerat pedagogisk AT i Uppsala. ()

Endometrios kräver kunskap för en bra vård

Inledare 04 OKT 2016 För att bättre kunna erbjuda kvinnor med endometrios ett optimalt omhändertagande krävs en kunskap om såväl sjukdomen som lämpliga utredningar och också vilka behandlingsalternativ som är lämpligast för den enskilda kvinnan. ()

Möt tre läkare som utsatts för hot och våld

Inledare 27 SEP 2016 En av dem som drabbats är Sofia Lundgren. Som ST-läkare inom psykiatrin i Lund blev hon överfallen av en patient. (1 kommentar)

Bra att Kjell Asplund var tydlig i kritiken

Inledare 07 SEP 2016 Med tanke på den viktiga roll som detta fall spelar inom svensk vård är det lätt att utlova en fortsatt noggrann bevakning av det. ()

Det är lätt att sympatisera med socialmedicinen

Inledare 24 AUG 2016 Av vårt reportage framgår att socialmedicinen hade en storhetstid i Sverige på 1960- och 1970-talen. Därefter har den levt mer i skymundan. Men något håller på att hända, hävdar Anna Sarkadi. ()

Debattera i Läkartidningen!


Välkommen med ditt inlägg. Läs mer om hur du kan bli publicerad.