Fallet Karin Pettersson, den välkända förlossningsläkaren och chefen som plötsligt blev avskedad och polisanmäld, har engagerat många människor som tycker att detta är både fel och märkligt. Tidigare har Karin Pettersson varit försiktig med att uttala sig offenligt om vad som hänt, men nu väljer hon att medverka i en stor intervju med start på sidan 520. 

I intervjun är Karin Pettersson noga med att framhålla att hon inte är felfri. Hon borde ha lagt in sina bisysslor i personalsystemet tidigare, och hon borde ha varit noggrannare med att använda sin privata mejl i kontakt med sin församling, påpekar hon. 

– Jag har i medier framstått lite som Moder Teresa. Man har fått känslan att jag har gjort allt rätt och Karolinska har gjort allt fel. Så är det naturligtvis inte. Jag har slarvat, säger hon i intervjun. 

Samtidigt, och utifrån sett, går det att säga att arbetsgivaren, Karolins­ka universitetssjukhuset, kunde ha hanterat situationen på ett annat sätt. Kanske hade ett eller några samtal kunnat avhjälpa det hela. Kanske hade en arbetsrättslig åtgärd i form av en varning om att bättring måste ske kunnat lösa situationen. 

I stället har Karin Pettersson och Karolinska universitetssjukhuset hamnat i en situation där båda parter har blivit misstänkliggjorda. Det är djupt olyckligt.