Folkhälsomyndighetens nationella rekommendation om att delvis ha fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan upphör den 1 april. Rekommendationerna kommer inte att förlängas, meddelar regeringen.
Beskedet innebär att landets gymnasielever kan återvända till undervisning på plats i skolan.
Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening, ifrågasätter beskedet med hänvisning till smittspridningen.
– Vi måste verkligen ta hänsyn till att talen för antal insjuknade i samhället har gått uppåt nu. Vi är mitt i tredje vågen, så man får verkligen tänka, är inte detta lite för tidigt för att öppna upp samhället? säger Johan Styrud till Sveriges Radio.
Enskilda regioner kan dock besluta om fortsatt distansundervisning om smittläget kräver det.
– Det är bra att man kan bestämma lokalt, men man ser ju nu att det gått väldigt fort när det ökat i vissa regioner. Jag tycker man ska ha lite mer is i magen innan man öppnar upp samhället. Sjukvården är pressad i hela landet, säger Johan Styrud.
I just Region Stockholm ökar antalet patienter med covid-19 som läggs in på sjukhus.
Enligt regionens senaste siffror är 484 patienter med covid-19 i behov av vård på länets sjukhus. Av dessa vårdas 75 inom intensivvården.
I går, onsdag, beslutade Region Stockholm att all elektiv vård som kan vänta skjuts upp för att klara belastningen, rapporterar Dagens Nyheter. Beslutet gäller fram till den 21 april.
– Det som händer är att vi skjuter på den planerade vård som kan vänta och planerad vård som bedöms få komplikationer. Det är samma typ av beslut som vi fattade i höstas som vi tar nu när vi är inne i den tredje vågen, säger Johan Bratt, tf hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, till tidningen.