Frågan om lönecoachning har varit på tapeten tidigare under Läkarförbundets fullmäktigemöte utan någon större framgång, men i år blev det dubbelt bifall – till fullmäktigedelegaternas uppenbara glädje. Sveriges yngre läkares förening, Sylf, och Sjukhusläkarna hade lagt fram en motion om att utveckla Läkarförbundets lönecoachning och dessutom marknadsföra tjänsten bättre. Förbundsstyrelsen ansåg att det första yrkandet skulle anses besvarat, men ville säga ja till bättre marknadsföring.

– Ingångslönen är extremt viktig, och det är viktigt att man får hjälp innan man skriver på anställningsavtalet. Men det finns redan central lönecoachning. Däremot kan vi bli bättre på att sprida den möjlighet som finns, sa förbundsstyrelsens Johan Styrud.

Sjukhusläkarna såg dock flera skäl till att ställa sig bakom motionen i sin helhet. »Underläkarnas sak är vår«, som ordförande Elin Karlsson uttryckte det.

– Men även våra medlemmar i Sjukhusläkarna kan behöva lönecoachning, liksom läkare inom den privata sektorn, där våra lokalföreningar ibland har svårare att hjälpa till. Det finns ett stort behov, sa hon.

Hanna Liljebäck från Sylf höll med.

– Våra medlemmar är i en väldigt utsatt förhandlingsposition och med det rådande löneläget ser vi att de behöver mer hjälp. Vi är jätteglada över att förbundsstyrelsen vill se bifall till den andra att-satsen, men vi tycker att man också behöver förstärka coachningen, sa hon.

Ylva Kastrup från Västra Götalands läkarförening bjöd på ett annat perspektiv på frågan.

– Det är jättefint om medlemmarna kan få lönecoachning. Vi i VGLF har väldigt goda verktyg på lokal nivå, men det hjälper inte när motparten fallerar och brister i dialogen. Vi som lokalförening behöver få coachning för hur vi ska hantera vår trilskande motpart, sa hon.

Det fanns dock de som invände mot förslagen.

– Självklart ska vi stödja våra yngre medlemmar, men det är kontraproduktivt att bygga upp lönecoachning centralt i Stockholm när det här är en lokalföreningsfråga, ansåg Ronny Öhman från Mellersta Skånes läkareförening.

Läs också:
Motion om bättre lönecoachning föreslås få halvt bifall av förbundsstyrelsen