980 tabletter oxikodon, 1 000 tabletter alprazolam, 880 tabletter zopiklon, 200 tabletter iktoviril, 315 kapslar Lyrica, 900 tabletter tramadol, 100 tabletter Stesolid och 210 dospåsar Testogel. Under våren 2023 förskrev läkaren stora mängder narkotikaklassade läkemedel till en nära anhörig. Även andra personer har fått stora mängder narkotikaklassade läkemedel förskrivna av läkaren, vilket framgår i beslutet att återkalla läkarens legitimation, taget av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) i december 2023.

Enligt HSAN har läkaren riskerat att underhålla ett läkemedelsberoende genom sättet hen skrivit ut opioider, smärtstillande, ångestdämpande, sömngivande och pregabalin, och att detta har skett med så pass täta intervall att det har möjliggjort överdosering.

Det var under våren 2023 som flera apotek anmärkte på läkarens sätt att förskriva läkemedel till Ivo. I maj drog HSAN in läkarens förskrivningsrätt och i slutet av året drogs även läkarlegitimationen in. I den anmälan som Ivo upprättade till HSAN beskrev de förskrivningen av läkemedel till tolv patienter som grovt oskicklig. HSAN bedömde att läkarens förskrivningar visar på omdömeslöshet, okunskap och likgiltighet.

Nu går alltså Ivo vidare med en åtalsanmälning mot läkaren, vilket Ivo är skyldig att göra om hälso- och sjukvårdspersonal är misstänkta för brott som kan ge fängelse.

Ärendet ligger nu hos åklagarkammaren.