AT Beach 2024. Foto: Alexander Lejfjord

Den årligen återkommande volleybollturneringen AT Beach som hålls i Halmstad är en tillställning som lockar många AT-läkare (och även underläkare och ST-läkare som får delta) varje sommar.

I år var den mer populär än någonsin.

– Vi maxade antal lag i år med 32 stycken och det var 280 personer som deltog, vilket faktiskt är deltagarrekord. Vi hade en bra spridning i år med lag från Gällivare i norr till Ystad i söder, berättar Malin Knuts när Läkartidningen når henne på måndagen efter.

Evenemanget som ägde rum mellan den 26 och 28 juli bestod av grillmingel och utdelning av goodiebags under fredagen följt av volleybollturneringen under lördagen. På lördagskvällen vankades festligheter och på söndagen brunch.

Laget Flu Fighters vann bästa utklädad på AT Beach 2024. Foto: Alexander Lejfjord

Det är stort fokus på spexiga outfits – vilka var bäst?

– Flu Fighters, som var utklädda till Iprenmannen, trotsade värmen och hade silikonhattar så de såg skalliga ut, säger Malin Knuts med ett skratt.

Flu Fighters, med lagmedlemmar från Halmstad och Lund, vann därmed bästa utklädnad.

– Men många lag lägger verkligen ned mycket tid på sina outfits, det är kul att se.

Bäst på själva spelandet var Ljungby-laget Greta Tuborgs – som även hade bästa supportergänget med sig, vilket också prisades.

– Greta Tuborgs hade svarta peruker med flätor och så hade de tryckt upp tröjor där de hade gjort om Tuborg-loggan.

Laget Greta Tuborgs vann volleybollturneringen – men också priset för bästa supporters. Foto: Alexander Lejfjord

Laget hade också skyltar av kartongbitar med orden »Spelstrejk för resultatet« i stället för Greta Thunbergs ord »Skolstrejk för klimatet« samt egentillverkade bänkar gjorda av Tuborg-backar.

– Väldigt kreativt. Det är ju många lag som leker med ord. Beta Blockers var ett sådant exempel och ett annat var Nätläkarna. De hade klätt in sig i fiskenät och skrivit ut pengar som de satte på fiskenätet. Otroligt fyndigt.

Malin Knuts är inte bara nöjd med engagemanget hos deltagarna, utan även det hon och styrelsen åstadkommit tillsammans under våren för att det över huvud taget ska bli något AT Beach. Det är inte lite planering som krävs.

– Vi började planera i januari när nya styrelsen valdes och vi har setts ungefär en gång i veckan sedan dess. Det är ganska mycket att planera. De som bidrar till turneringen från Halmstad gör AT eller eller är underläkare här.

Malin Knuts, som kommer från Sundsvall men pluggat till läkare i Umeå, var ordförande för AT Beach 2024.

Själv gör hon sin AT på Hallands sjukhus i Halmstad.

– Jag flyttade ner hit tillsammans med min sambo för att AT-utbildningen har så gott rykte här, säger Malin Knuts.

Hon upplever att AT Beach har ett finger med i spelet.

– Jag tror att volleybollturneringen binder samman AT-gänget på ett bra sätt. Man har något att jobba för och se fram emot. Det bidrar till en gemenskap.

Helgen får ett högt betyg av Malin Knuts. Likaså får vädret som var överraskande bra.

– Jag är väldigt nöjd med årets turnering och de extra insatserna vi gjorde i och med 25-årsjubileet. Vi var nervösa för väderprognosen som sa att det skulle komma 30 millimeter regn under helgen, men det var nästan klarblå himmel och 20 grader. Det var toppen!

Läs även:
Pensionärsklädda AT-läkare vann volleybollturneringen AT Beach