Den 15 maj tillträdde Corinne Pedroletti som ny chef för tema kvinnohälsa och hälsoprofessioner på Karolinska universitetssjukhuset efter några turbulenta månader med demonstrationer och upprörda känslor kopplade till förlossningschefen Karin Petterssons avskedande. I flera intervjuer med Läkartidningen har hon därefter tryckt på vikten av stabilitet och kontinuitet i ledarskapet.

Corinne Pedroletti. Foto: Anna-Cajsa Torkelsson

– De sista åren har vi haft en hel del chefsbyten på Karolinska. Vi behöver chefer som har goda möjligheter att utföra sitt arbete, sa hon i slutet av juli.

Nu står det dock klart att hon själv går vidare till »nya ledande uppdrag« inom Region Stockholm. Orsaken är att hennes bror, Christophe Pedroletti, under tisdagen utsågs till ny sjukhusdirektör på just Karolinska universitetssjukhuset och att man vill undvika eventuella jävssituationer.

– Karolinska behöver en ordinarie sjukhusdirektör och det är min övertygelse att Christophe är rätt för att leda det här fantastiska sjukhuset. Jag är övertygad om att han kommer att göra ett bra jobb, säger Corinne Pedroletti till Läkartidningen.

Exakt vad hennes roll blir är ännu inte klart. Christophe Pedroletti tillträder som sjukhusdirektör den 1 oktober, vilket innebär att Corinne Pedroletti kommer att lämna sin tjänst i slutet av september.

Hon säger att det blir en utmaning och en omställning både för henne själv och för verksamheten när hon lämnar tjänsten som temachef efter så kort tid.

–  Men jag är övertygad om att det kommer att bli bra på sikt. Så är det att vara chef. Jag kommer att göra mitt bästa för att få till en bra överlämning.

Corinne Pedroletti kan inte säga något om processen att rekrytera en ny temachef för kvinnohälsa och hälsoprofessioner.

– Det kommer att vara den nya sjukhusdirektörens uppgift att rekrytera en ny chef, säger hon till Läkartidningen.

Läs också:
Christophe Pedroletti ny direktör för Karolinska universitetssjukhuset
Corinne Pedroletti: »Behöver ha ordinarie chefer på plats«
Nya temachefen: »Vill bygga en kultur av öppenhet och dialog«