Ameli Norling Foto: Hans Alm

»Avdelningen för vård och omsorg har under våren genomgått en omorganisation som nu slutförs med nya strukturer och arbetssätt. I samband med det var det naturligt för mig att lämna uppdraget,« svarar hon i ett mejl sedan Läkartidningen frågat om anledningen.

«Timing är alltid en avvägning, men vi såg detta som bäst med hänsyn till semester och uppstarten av höstens arbete,« skriver Ameli Norling, som tillträdde posten i maj förra året.

Presstjänsten på SKR skriver också i ett mejl att orsaken till att hon slutar är en organisatorisk förändring. »Ameli Norling och hennes chef har gemensamt kommit överens om att Ameli Norling ska lämna sin tjänst på SKR till följd av förändringar i organisation och arbetssätt. Beslutet kommunicerades den 14 augusti.«

När Ameli Norling tog uppdraget, sa hon till Läkartidningen att hennes fokus var att vässa SKR:s överenskommelser med staten genom ett särskilt fokus på digitalisering.

Ameli Norling, som är medicine doktor och specialist inom gynekologi och obstetrik, rekryterades från Region Stockholm, där hon var enhetschef med ansvar för kunskapsstyrning och stöd vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Omorganisationen innebär inte att tjänsten försvinner och Helene Lindstrand, presschef på SKR, säger till Dagens Medicin att rekryteringen av en ny sektionschef har inletts.

Läs även:
Hon ska axla ansvaret i SKR:s samtal med regeringen