Även Läkartidningen Förlag AB måste utvecklas.
För fem år sedan var den tryckta tidningen tillsammans med en modest sajt den enda kommunikationskanalen till läsarna. I dag har vi en utvecklad sajt som dateras upp, ofta flera gånger dagligen. Vi har startat en populärvetenskaplig tidning, Hälsa & Vetenskap, som knyter an till människors ökade intresse för sin hälsa. Med det följer också ett behov av seriös information inom området.
Vi har även börjat arrangera symposier, fyra i år, nästa år räknar vi med minst sex. De bygger på teman i Läkartidningen och svarar mot ett alltmer ökande behov av vidareutbildning hos läkare. (Närmaste symposiet är »Livsstil och hälsa« den 7 september, temat med samma rubrik kommer i utgåva nr 36 av tidningen.)
Vi har nu också givit oss in i bokbranschen. För ett par veckor kom den första boken av trycket, »Inflammatorisk tarmsjukdom«. Den första i en serie med utbildnings- och fortbildningslitteratur.
Nästa bok har titeln »Yrsel«. And­ra kommande titlar är t ex »Huvudvärk«, »KOL« och »Demens«. Tanken med dem är bland annat att de ska ha ett bra pris samtidigt som de redovisar de senaste rönen inom sina respektive fält.
I sommar sitter också vår unga panel, Framtidslaboratoriet, och arbetar med idéer kring hur förlaget kan utvecklas i framtiden. Ni kan läsa mer om dem på vår redaktionsblogg på Lakartidningen.se. Jag skulle inte bli förvånad om de rekommenderar att vi lägger ut våra tryckalster på Ipad.
Är det framtiden? Vi får se. Men om det är så, så ska Läkartidningen vara med där också.