Region Skåne kommer att byta ut det kritiserade journalsystemet PMO som finns på vårdcentralerna i regionen, enligt en artikel i Skånska Dagbladet. I artikeln säger Lars Kristensen, förvaltningschef, medicinsk service, Region Skåne, att ett nytt system kommer att upphandlas under 2015 och att de första pilotprojekten planeras vara igång under 2016.

PMO har fått hård kritik av personalen. Förra året gjorde bland annat läkarföreningen i Malmö en anmälan till Arbetsmiljöverket och krävde att införandet av PMO skulle stoppas tills vidare.

– PMO är en ergonomisk katastrof, sa Per Nordlund, huvudskyddsombud för Malmö Läkareförening och regionalt skyddsombud, till Läkartidningen när anmälan lämnades in.

Arbetsmiljöproblemen är så stora att man måste stoppa införandet och gå tillbaka till de tidigare systemen, hävdade Per Nordlund och de andra undertecknarna av anmälan, huvudskyddsombuden för Kommunal, Vision och Vårdförbundet. 

Läs också:

Malmö läkarförening anmäler nytt journalsystem

 Arbetsmiljöverket kritiserar Region Skåne: Ingen riskbedömning av nya journalsystemet