Händelsen, som av Frankrikes hälsominister Marisol Touraine kallas för »den allvarliga olyckan«, inträffade i närheten av Rennes. Enligt tidningen the Guardian, som hänvisar till nyhetsbyrån AFP, skulle det handla om ett cannabisbaserat smärtstillande läkemedel, men uppgiften att det var cannabisbaserat har senare dementerats, bland annat i den franska tidningen Le Monde.

Enligt Le Monde ska prövningen ha genomförts i ett privat företags lokaler för ett portugisiskt laboratoriums räkning. Åtta friska personer ska ha deltagit, varav sex fick ett »läkemedel under utveckling« och två personer fick placebo, enligt Le Monde.

Laboratoriet har informerat den franska läkemedelsmyndigheten om att prövningen är stoppad.

Flera utredningar har satts i gång med anledning av händelserna. Hälsoministern säger i Le Monde att hon är fast beslutsam om att göra allt för att reda ut var ansvaret för »denna dramatiska olyckshändelse« ligger.