Karin Dahlman-Wright, som blev tillförordnad rektor för KI då Anders Hamsten avgick den 12–13 februari, är från och med den 18 februari vikarierande rektor för KI. Detta enligt ett pressmeddelande från regeringen den 18 februari. 

Samtidigt meddelades att Anders Hamsten anställs i Regeringskansliet och får nya arbetsuppgifter där.

– En myndighetschef kan enligt särskilda bestämmelser inte sägas upp under pågående anställning, men anställningen kan flyttas. Han ska vara behjälplig i Utbildningsdepartementets arbete med universitets och högskolors internationella verksamhet, säger Maria Soläng, pressekreterare hos forsknings- och utbildningsminister Helene Hellmark Knutsson.

Anders Hamstens anställningsperiod löper ut den sista december 2018.

Karin Dahlman-Wright är professor i molekylär endokrinologi. Hon har tidigare varit bland annat prefekt vid institutionen för biovetenskaper och näringslära, suttit i ledningen för samarbetet SciLifeLab (Science for life laboratory) och arbetat inom läkemedelsindustrin. Läs mer på KI:s webbplats.