De brittiska underläkarna och sjukvårdsministern Jeremy Hunt har fortfarande inte funnit någon lösning i frågan om de nya arbetsvillkoren. British Medical Association, BMA, som representerar 38 000 av landets 45 000 underläkare, gick i morse ut i den tredje strejken i år efter att regeringen påtvingat underläkarna ett »orättvist kontrakt«.

Johann Malawana, ordförande för BMA Junior Doctors Committee, säger i ett uttalande på BMA:s hemsida att de »beklagar störningarna för patienterna, men att regeringen inte gett läkarna något annat val«.

Ytterligare två 48-timmars strejker finns inplanerade – mellan den 6 och 8 april samt mellan den 26 och 28 april.

Liverapportering från The Guardian:

http://www.theguardian.com/society/live/2016/mar/09/junior-doctors-strike-for-third-time-over-new-contract-live-updates

Läs tidigare artiklar:

Brittiska underläkare strejkar igen

Brittiska läkare ut i strejk