Sjukhuset har sedan juli förra året mottagit stöd från Läkare utan Gränser och organisationen uppger att en av dess medarbetare dödades i attacken.

Personal och patienter har evakuerats från det delvis förstörda sjukhuset, som enligt Läkare utan Gränser är det största fungerade sjukhuset i Hajjah-provinsen i nordvästra Jemen. Vid bombningarna ska minst 73 vuxna och barn befunnit sig på sjukhusets olika avdelningar, och ett oklart antal patienter på akutmottagningen.

– Det här är den fjärde attacken mot en av våra sjukvårdsinrättningar på mindre än ett år. Än en gång bevittnar vi de tragiska konsekvenserna av bombningen av ett sjukhus. Än en gång har ett fullt fungerande sjukhus fullt med patienter bombats i ett krig som inte visar någon respekt för vårdinrättningar eller sjuka och skadade, säger Teresa Sancristóval vid Läkare utan gränsers akutenhet i Jemen i ett pressmeddelande.

Över 4 600 patienter har vårdats vid sjukhuset sedan juli i fjol och enligt Läkare utan gränser har antalet skadade som sökt vård ökat de senaste veckorna.

– Människor i Jemen fortsätter att dödas och skadas när de söker vård. Våldet i Jemen har blivit en oproportionerligt stor börda för den civila befolkningen. Vi vill uttrycka vår upprördhet över att vi ännu en gång behöver skicka kondoleanser, den här gången till elva familjer. De som dog borde ha varit trygga och säkra när de befann sig på sjukhuset, säger Teresa Sancristóval i pressmeddelandet.

Läkare utan gränser har vid ett flertal gånger rapporterat om bombattacker mot sjukhus som organisationen stödjer. Senast i förra veckan totalförstördes ett sjukhus i Syrien, där tretton personer dödades och sex skadades.