Det handlar enligt polisen om ett 40-tal journaler där läkarna gått in trots att de inte tycks ha haft med vården av patienterna att göra. De misstänkta journalintrången ska enligt polisen gälla patienter som behandlats med Ilizarov-metoden.

Den första anmälan om misstänkt dataintrång kom redan i våras när en patient upptäckte att fler än hennes behandlande läkare varit inne i hennes journal.

– Sedan har det under utredningens gång visat sig att läkarna har varit inne i ytterligare ett 40-tal journaler tillhörande patienter som behandlats med den här metoden. Men det är vad vi hittills kommit fram till, det kan ju bli fler fall, säger Torsten Jaeckel, chef vid polisens IT-enhet i Falköping, till Skaraborgs Allehanda.

Närmast väntar förhör med de berörda patienterna. Något besked om när utredningen ska vara klar kan Torsten Jaeckel inte ge. 

Läs tidigare artiklar:

Läkare avstängd efter ifrågasatt behandling