20 hjärt-, lung- och toraxpatienter flyttades till den nya sjukhusbyggnaden via en 240 meter lång sträcka genom kulvertar. Flytten tog mindre än en och en halv timme och allt uppges ha gått enligt plan. Kommunikations- och larmsystemen som fallerade under den stora driftsövningen fungerar nu bra, enligt Annika Tibell som är medicinsk chef för flytten.

Veckan före flytten hoppade läkaren Jan Liska av sin roll som patienflödeschef, eftersom han inte tyckte att sjukhuset var redo för flytten. Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening, efterlyste ytterligare en stor driftsövning. Läkarföreningen på Karolinska universitetssjukhuset har i sin tur krävt ett stopp för den nya vårdmodellen med värdebaserad vård i ett brev till sjukhusdirektören Melvin Samsom, rapporterar Dagens Nyheter.

Söndagen den 27 november flyttar delar av Astrid Lindgrens barnsjukhus, inklusive barnakutmottagningen, in på NKS.

Läs tidigare artiklar:

Patientflödeschef hoppar av NKS

Lugnt på NKS trots genrepskaos

Flytten knappt påbörjad – NKS byggs redan om

Klart för inflyttning på omstritt sjukhus