Under måndagseftermiddagen röstade EU-ländernas ansvariga ministrar, däribland Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde (S), om vart EMA ska ta vägen efter flytten från London i samband med att Storbritannien lämnar EU.

Och det blir alltså varken Stockholm eller Köpenhamn utan Amsterdam som blir ny bas för myndigheten.

När omröstningen inleddes återstod 15 konkurrenter till Stockholm efter att Malta, Irland och Kroatien i sista stund dragit sig tillbaka.

Redan efter första röstningsomgången stod det dock klart att Stockholm slagits ut.

Tre kandidatstäder – Milano, Amsterdam och Köpenhamn – ska då ha gått vidare till nästa runda, där Köpenhamn slogs ut. Enligt Sveriges Radio slutade tredje omgången mellan Milano och Amsterdam med röstsiffrorna 13–13, varefter lotten fick avgöra och Amsterdam vann.