I förra veckan uppgav Karolinska universitetssjukhusets tillförordnade sjukhusdirektör Annika Tibell för Aftonbladet att den utpekade överläkare som anklagats för antisemitism och trakasserier av judiska läkarkollegor tar en »time out«.

Nu rapporterar tidningen att en chef avgår.

Enligt ett mejl som skickats ut till personalen, och som Aftonbladet tagit del av, förklarar chefen sitt beslut. »Jag har inte agerat tillräckligt kraftfullt för att lösa problemen«, skriver chefen som enligt Aftonbladet ska fortsätta att som forskare och läkare.

Ytterligare en person i chefsposition uppges ta en »time out« medan den utredning som initierats av sjukhusledningen pågår.

Karolinska universitetssjukhuset har kallat medier till ett telefonmöte klockan 13 i dag där Annika Tibell väntas lämna ytterligare information.

Läs mer:

Efter anklagelser om antisemitism: Läkare på Karolinska tar »time out«

Läkare på Karolinska anklagas för antisemitism