Läkartidningen har tidigare berättat om att Läkemedelsverket kommer att sluta producera Läkemedelsboken vid årsskiftet, och att innehållet ska finnas kvar på webben under en övergångstid på ett år – men utan att uppdateras.

Beskedet har lett till många protester i läkarkåren, vilket bland annat avspeglas i Läkartidningens kommentarsfält.

Inriktningsbeslutet från ledningen står dock fast, meddelar nu Maja Marklund, direktör för verksamhetsområde Användning, Läkemedelsverket, i tidningen Läkemedelsvärlden. Där berättar hon också att myndigheten jobbar med att ta fram dokumentation och information för att det ska vara möjligt för en ny intressent att ta över och driva Läkemedelsboken.

– Vi krattar för att kunna lämna över, säger hon till tidningen.

Ingen aktör har dock hittills sagt sig vara beredd att ta över. Enligt Läkemedelsvärlden är kostnaderna för Läkemedelsboken cirka 3 miljoner kronor per år. Läkemedelsverket skulle utöver detta även ha behövt investera 5–6 miljoner kronor i digitala verktyg för kunna driva boken vidare.

Läs mer:

Läkemedelsboken borta om ett år