Rättegången mot läkaren inleddes i september förra året. Nu rapporterar P4 Skaraborg att kammaråklagare Ann Lidén nyligen lämnat in stämningsansökan i tre nya fall som utretts av polisen samtidigt som rättegången pågått. 

Radiokanalen uppger att det handlar om tre barn som ska ha utsatts när läkaren undersökt dem via den digitala vårdgivaren Kry under 2017. Uppgifterna bekräftas av Åklagarmyndigheten.

– Jag har åtalat mannen för ytterligare brottsmisstankar som utretts efter att det stora åtalet lämnades in. Brottsrubriceringarna är grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande, säger kammaråklagare Ann Lidén i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

– Målsägandena i dessa tre ärenden är barn och deras föräldrar som sökt vård genom en app. Tillvägagångssättet är liknande det som tidigare redogjorts för. Det är inte ovanligt att det i omfattande ärenden inkommer ytterligare upplysningar som leder till fler brottsmisstankar.

Enligt P4 Skaraborg har åklagaren under rättegången dessutom skärpt brottsrubriceringen kring ett läkarbesök vid Skaraborgs sjukhus i Skövde, som nu rubriceras som grov våldtäkt mot barn.

Totalt är 55 barn runtom i landet målsägande i ärendet. Brotten ska ha begåtts mellan 2015 och 2017. Åklagarmyndigheten uppger att rättegången väntas vara avslutad någon gång i mars.

Läs mer:

Läkare misstänkt för sexualbrott omhäktad på nytt

Nya misstankar mot häktad läkare

Kry lex Maria-anmäler misstänkta övergrepp mot barn

Barnläkare omhäktad – misstänkt för fler brott

Nya fall kring barnläkaren häktad för sexualbrott

Läkare misstänkt för sexuella övergrepp och barnpornografibrott

Nu väcks åtal mot läkaren som misstänks för sexbrott