Under torsdagen drabbades Region Stockholm av två IT-störningar. Den ena störningen handlade om problem med journalsystemet Take Care, vilket drabbade flera vårdgivare i regionen.

Störningarna innebar svårigheter att nå journaler och att logga in på vissa datorer. Enligt Region Stockholm fungerar systemet igen, men störningen kan påverka prestandan i journalsystemet även under fredagen.

Utöver problemen med journalsystemet drabbades dessutom Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge av nätverksproblem under torsdagen. Det gjorde att sjukhuset gick upp i stabsläge.

Det hävdes under torsdagskvällen, men nu meddelar sjukhuset att man återigen gått upp stabsläge.

– Nätverksproblemet som vi trodde var åtgärdat har återigen uppstått och verksamheten i Huddinge går upp i stabsläge från klockan 11.30 i dag fredag. De reservrutiner som infördes i går gäller även i dag. Vissa ambulanstransporter som i normala fall går till Huddinge styrs om till andra vårdgivare i Region Stockholm. Det innebär också att vissa operationer precis som i går vid behov flyttas till Karolinska Solna som inte är påverkat av nätverksproblemen, säger Torbjörn Söderström, chefläkare på Karolinska, i ett pressmeddelande.

Enligt sjukhuset pågår felsökning, men just nu finns ingen prognos för när problemet kan vara avhjälpt.

Läs också:

Operationer flyttas efter stora IT-problem i Stockholm