Anna-Karin Eklund har sedan 2002 varit en av Vårdförbundets två vice ordförande, och hon har suttit i förbundsstyrelsen sedan1999.
Med Anna-Karin Eklund får Vårdförbundet en sjuksköterska som ordförande. Avgående Eva Fernvall, som varit förbundets ordförande sedan 1994, är biomedicinsk analytiker. Hon går nu vidare till en chefspost inom Apoteket AB.
De två viktigaste frågorna för Vårdförbundet är enligt Anna-Karin Eklund att fortsätta medlemmarnas löneutveckling och att förbättra vården. Hennes motto är: Allting går, vissa saker tar bara lite längre tid.
Läkarförbundets ordförande Eva Nilsson Bågenholm kommenterar valet av Anna-Karin Eklund:
– Vi har träffats flera gånger, men hon har varit i skuggan av Eva Fernvall hittills. Hon är en bra person som kan de fackliga frågorna väl, och jag tror att hon kan bli en bra ordförande för sjuksköterskorna.Anna-Karin Eklund, ny ordförande för Vårdförbundet.