Daniel Erichsen, AT-läkare i Karlstad, och en vän till honom som utbildar sig till webbprogrammerare står bakom webbplatsen, som startade i november 2005. Hittills har ungefär hälften av orterna blivit recenserade av åtminstone en AT-läkare.
Webbplatsen riktar sig till läkarstudenter som på så vis ska få en fylligare bild av hur det är att göra AT på olika orter. Den har ingen funktion för enkla jämförelser, man får helt enkelt gå in och läsa om den ort man är intresserad av.
Hårdare fakta som lön eller jämförelsetal i form av betyg går lätt att hitta på andra ställen, till exempel Sveriges yngre läkares förenings AT-ranking, se www.sylf.se.
Daniel Erichsens syfte är att erbjuda ett komplement.
– Det är svårare att hitta de mjukare uppgifterna, hur bra folk trivs, hur stämningen är, hur det är socialt att bo på en ort eller hur svårt det är att få en dagisplats, säger Daniel Erichsen.
Han jobbar själv mycket med att hålla sidan uppdaterad, berättar han, och hoppas att den på sikt även ska ge annonsintäkter.
Elisabet Ohlin
elisabet.ohlin@lakartidningen.se

Utdrag från webbplatsen:


Om Borås: »Ökentrist stämning på kirurgkliniken med sandlådestrider varje morgonmöte…Trevligare på medicin.«
Om Lycksele: »Mkt bra stämning på kirurgen i alla fall, annat kan jag inte uttala mig om. Det är inte någon man behöver vara rädd för och det är ingen som undviker att svara på ens frågor.«
Om Norrköping: »Schysst stämning mellan AT-läkare och övrig personal, de flesta svarar på hur dumma frågor som helst. Alltid bra jouruppbackning.«
Om Danderyds sjukhus, Stockholm: »Livet utanför sjukhuset är ju super, det finns hur mkt roligt som helst i stlhm. Jag skulle aldrig flytta från operan.«