Arbetsmarknadspolitik, näringslivsfrågor och rehabfrågor är vad Sara Degerman Carlsson främst vill ägna sin politiska gärning åt. Och hon menar att det hänger ihop.
Som förtroendeläkare åt arbetsförmedlingen Rehab träffar Sara Degerman Carlsson arbetslösa och sjukskrivna för att göra en arbetsförmågebedömning.
– Ohälsotalen sägs sjunka men det är i själva verket Försäkringskassan som drar in eller halverar sjukpenningen. Har det funnits en rehabiliteringspotential så riskerar man att för evigt slå ut den genom att kränka individen som måste använda sin kraft för att bevisa sin sjukdom, säger Sara Degerman Carlsson.

Men det handlar också om näringslivspolitik, menar hon.
– Vi måste skapa arbeten genom att underlätta att starta mindre företag, säger hon.
– Alla slags arbeten måste finnas i Sverige, även de utan jättehög utbildning måste kunna jobba.
Sara Degerman Carlsson är specialist i rehabiliteringsmedicin men vidgar nu sin profession och specialiserar sig även i allmänmedicin. Dessutom står hon som nummer två på kristdemokraternas lista för Västra Götalands län södra. Men Sara Degerman Carlsson säger att det knappast är realistiskt att tro att kd får så många röster att hon kommer in i riksdagen. Idag har partiet en (1) riksdagsledamot från hennes valkrets.
– Mitt liv står inte och faller med att jag får konkurrera ut henne. I det politiska arbetet handlar det om makt och positionering, det är tråkigt. Jag vill inte att personer ska känna sig trampade på och förbigångna.
Å andra sidan menar Sara Degerman Carlsson att hon som läkare med ett brett kontaktnät har en viss chans att komma in på personvalet.Sara Degerman Carlssons (kd) politiska bana är kort: »Jag hade inte klarat av ett politiskt engagemang tidigare i min yrkeskarriär. Läkare är ett krävande yrke, det är tufft med professionens krav.«