Att Björn Olsen, överläkare, professor och expert på fågelinfluensa, blev tillfrågad tror han själv beror på den uppmärksamhet som fågelinfluensan nyligen fick.
– Jag blev lite av en publik person när det brakade loss. När de ringde från radion höll jag först på att säga nej för jag ville inte prata mer om fågelinfluensan, men när jag förstod att det handlade om »Sommar« sa jag ja direkt.
Ändå ska han prata om fågelinfluensan i sitt program den 30 juni.
– Alla tror att jag ska prata om fågelinfluensan och det ska jag också – men väldigt lite.
Överläkaren och professorn i medicinsk humaniora, Carl-Magnus Stolt, har inte riktigt bestämt sig för vad han ska fylla sitt program den 26 juli med men han ska försöka att inte hålla det alltför allvarligt.
– Jag kommer att prata om starka mänskliga känslor som sorg, glädje, tröst, nåd och känslan av att vara levande. Men jag ska också prata om musikens betydelse för att vi ska må bra, säger Carl-Magnus Stolt, som skrivit flera böcker i ämnet humanistisk medicin.
Fotnot: Alla 56 sommarvärdar år 2006 finns på http://www.sr.se/p1/sommar


Björn Olsen ska prata lite om fåglar …
… och Carl-Magnus Stolt om känslor.