Birgir Jakobsson har tillträtt som ny sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset. Till nyligen var han VD för Capio S:t Görans sjukhus. Inga planer finns dock på att stimulera till avknoppningar eller privatiseringar säger, han i en intervju på Läkartidningens webbplats,

Nya chefen för Karolinska ska utveckla verksamheterna
.

Hans uppdrag är att vidareutveckla verksamheterna efter sjukhussammanslagningen.
Mikael Rolfs, ordförande i Karolinska Universitetssjukhusets läkarförening, är positiv till den nye chefen.
– Han har profilerat sig som en verksamhetschef som vill delegera befogenheter så långt ner som möjligt i organisationen, det vill säga ingen toppstyrning. Vi får sedan se vad landstingets genomlysning av sjukhuset ger för resultat och hur arbetet går vidare, säger Mikael Rolfs.
Tidigare sjukhusdirektör var Cecilia Schelin Seidegård.


Birgir Jakobsson Foto: Johan Garsten