– Vi har klart och tydligt hört att fullmäktige inte vill att de säljs, säger förbundsordförande Eva Nilsson Bågenholm.
Renoveringen beräknas kosta drygt tre miljoner kronor, som anslås utöver budget.

De 42 fritidshusen i Duved, Skanör, i Sydfrankrike och på Kanarieöarna har varit ett återkommande diskussionsämne i CS det senaste året. Inför fullmäktigemötet i höstas ville CS att de skulle säljas, eftersom de gick med underskott och behövde renoveras.
Men detta satte fullmäktigemötet stopp för och gav i stället CS det något oklara uppdraget att »se över en eventuell förnyelse av förbundets innehav av fritidshus och medlemmars möjlighet till förmånligt semesterboende«.
Är det verkligen så billigt att hyra husen?
– Nej, men generellt är våra hus större än konkurrenternas. I Duved skulle jag uppskatta att det är värt cirka 1 500 kronor per vecka att få ett hus där, säger förbundets fastighetschef Karl Benckert.

Resultatet av översynen av medlemsförmånerna kan åter göra försäljningsfrågan aktuell i CS, men det blir tidigast nästa vår, enligt Eva Nilsson Bågenholm.
– När renoveringen och utredningen är klara får vi besluta om det är rimligt att byta ut någon av fastigheterna eller inte, säger hon