Den stora mängden motioner gjorde att tidsschemat för fredagens plenum i praktiken hade spruckit redan före lunch. Till det kom den förvirring som uppstod sedan valberedningens förslag till ny andre vice ordförande röstats ner till förmån för en annan CS-ledamot (se artikel nästa sida).
Det tog en bra stund innan det hade retts ut hur valet av övriga nya ledamöter skulle gå till.

När klockan hade passerat tre på fredagseftermiddagen och hälften av motionerna återstod fick vice mötesordförande Johan Ljungberg till slut uppmana delegaterna att inte begära ordet i frågor där det rådde enighet mellan utskott och CS.
Vid femtiden började bänkraderna i salen raskt tunnas ut när folk skulle hinna med sina flyg och tåg. När det visade sig att bara 58 av 140 ledamöter hade medverkat i valet till valberedning spreds en lätt panik i salen. Var församlingen över huvud taget beslutsför? Fortfarande återstod att fatta beslut om verksamhetsplan och budget. Efter en snabb koll i regelverket kunde dock ordförande Karin Båtelson andas ut, och budgeten antogs.

Den viktiga frågan om nya etiska riktlinjer, den enda propositionen från CS, fick däremot fullmäktige skjuta upp till nästa år.
– Det är ingen ko på isen, de gamla reglerna gäller. Men det är klart att det hade varit bra om vi hade kunnat ta reg-lerna nu, när vi haft remissbehandling och beredning i etikrådet och CS, säger etik- och ansvarsrådets ordförande Thomas Flodin till Läkartidningen.
Förslaget till nya riktlinjer kommer nu att ligga vilande till nästa fullmäktige.
– Vi kommer inte att arbeta om förslaget.



Mötesordföranden Karin Båtelson och vice mötesordförande Johan Ljungberg höll humöret uppe hos fullmäktigedeltagarna ända in i slutet. Mötespresidiet hade en svår balansgång mellan att ge alla kallade möjlighet att komma till tals och att stuva in behandlingen av 74 motioner, verksamhetsplan och budget och tre slutna val på de två dagarna.