Otmar Kloiber, läkare och WMA:s generalsekreterare:
– Jag mäter mitt koldioxidavtryck och försöker minska det, jag funderar över hur vi lever och vad vi gör med världen. Vi lever på bekostnad av världens fattiga och kommande generationer. Det är viktigt att vi ändrar beteende. Man bör alltid fundera på om man kan använda videokonferens istället för att resa. Inom WMA har vi 12 arbetsgrupper och vi använder allt oftare telefon- och videokonferenser.Susanne Borum Gjedde, läkare, specialist i internationell hälsa, Sundhedsstyrelsens Center för forebyggelse, Danmark:
– I min livsstil genom att vara uppmärksam på energiförbrukningen. Jag har få maskiner i köket, låg tvättemperatur, torkar tvätt ute, släcker lampor, har låg inomhustemperatur om vintern, källsorterar sopor, bland annat. Jag cyklar 26 km dagligen till och från jobbet. Jag försöker köpa närproducerat. Jag lever sunt, röker inte och dricker begränsat, äter inte så mycket kött.Dong-Chun Shin, läkare, Koreas läkarförbund, leder Institute for Environmental Research och Dept. of Preventive Medicine, Yonsei University, Seoul:
– Genom en klimatvänlig livsstil och konsumtion, till exempel att minska sina koldioxidutsläpp, köra små bilar, cykla är ännu bättre, minska nötkötts­ätandet, som förorsakar stora koldioxidutsläpp. Det motverkar också cancer, fetma och olika kroniska sjukdomar som diabetes i vårt överflödssamhälle. Jag praktiserar själv en sådan livsstil och jag rekommenderar det.Sandrine Ségovia-Kueny, läkare och generalsekreterare i franska föreningen för katastrofmedicin, Frankrike:
– Jag organiserade ett möte förra året om extremt väder. Jag har i två år varit rådgivare till franska ministern för hållbar utveckling. Jag medverkar i webbradion på <http://www.neo-planete.com> och porträtterar nu 100 läkare utifrån vad de gör yrkesmässigt och privat för planeten. Privat tar jag metron, åker sällan bil, källsorterar, använder bara gröna produkter för städning och tvätt, köper närproducerat, lever hälsosamt och har låg inomhustemperatur, 19 grader.Eva Nilsson Bågenholm, Läkarförbundets ordförande:
– Jag har kalkylerat mina koldioxidutsläpp, och jag ligger kanonbra på allt utom flyget mellan Stockholm och Göteborg, och då ligger jag över allt som är rimligt. Jag åker två gånger i veckan och vinner en och en halv timmes restid per väg, från dörr till dörr, jämfört med tåg. I övrigt försöker jag tänka på klimateffekter.