På Sollefteå sjukhus är det främst medicinblocket som fallerar och får lågt betyg av AT-läkarna.
– Inte bra, men vi vet att vi har problem på medicinkliniken. Det är en lednings- och planeringsfråga och vi håller på att arbeta fram en åtgärdsplan för att rätta till detta, säger Ingrid Liljenberg, studierektor för opererande specialiteter, på Sollefteå sjukhus.
Det har gått utför snabbt för sjukhuset som sjunkit till sistaplatsen efter förra årets 35:e placering.
Sollefteå får också svagt betyg på frågan om AT-läkarna har möjlighet att påverka sin utbildning. Ingrid Liljenberg tror att det finns risk att problem i en del av utbildningen kan spilla över och ge ett dåligt intryck av hela upplevelsen. Men positiva tecken finns. Allmänmedicinblocket får bra betyg och det kollegiala stödet inom psykiatrin får toppbetyg av AT-läkarna.
AT-rankningen visar att problem också finns på sjukhuset i Torsby, Kalix sjukhus/Piteå Älvdals sjukhus, Arvika och Danderyds sjukhus som hamnar i botten.