– Jag väntar på samtal från Fredrik Reinfeldt, säger Göran Thingwall som lämnat Moderaterna för Sveriges pensionärers intresseparti (SPI).
Göran Thingwall hoppas få en utslagsgivande röst i riksdagen i frågan om alliansens kärnkraftsuppgörelse, något som tidningen Expressen uppmärksammade för någon vecka sedan.
Det handlar om huruvida befintliga kärnkraftsreaktorer ska ersättas med nya. Två centerpartister har aviserat att de avser rösta nej till uppgörelsen, Solveig Ternström och Eva Selin Lindgren, medan en tredje centerpartist, Sven Bergström, svävar på målet.
Göran Thingwall, taxeläkare och ålderspensionär, vill sälja sin praktik. Han är kritisk till förändringar i samband med vårdvalet, och vill att regeringen ska riva upp propositionen »Lagen om ersättningsetablering för vissa privata vårdgivare«:
– Jag är otroligt besviken på regeringen och kan nu bli en knapptryckare med lite makt.
– Tycker regeringen att energipolitiken är viktig så kan de rätta till misstaget de gjorde med lagen om ersättningsetablering.
Göran Thingwall har personligen inget emot kärnkraft:
– Jag har gått med i SPI, Sveriges pensionärers intresseparti, som är för kärnkraft. Så klart att vi måste ha kärnkraft.