Läkaren anställdes av i slutet av 2008 för att tjänstgöra vid en vårdcentral i nordvästra Skåne. Enligt Läkarförbundets stämningsansökan gjorde läkaren klart för arbetsgivaren, det privata vårdbolaget Achima Care, att en förutsättning för honom var att verksamhetens skulle starta med minst två läkare, eftersom vårdcentralen hade 3 400 patienter.
När läkaren bara ett par dagar efter att han skrivit på anställningsavtalet fick veta att företaget ville avvakta med att anställa ytterligare en läkare, svarade lhan att det inte skulle fungera eftersom han har ett personligt ansvar för patienterna.
Läkaren uppfattade det som att man var överens om att häva anställningen, men ett år senare stämde bolaget honom inför Helsingborgs tingsrätt och ville ha en ersättning på 250 000 kronor för merkostnaderna på grund av det brutna anställningsavtalet.
Nu har Läkarförbundet i sin tur stämt vårdgivaren inför Arbetsdomstolen. Förbundet menar att rättspraxis är att arbetstagare har rätt att befria sig från ett anställningsavtal innan tjänstgöringen börjar och att kollektivavtalets regler om skadeståndsskyldighet för icke-beaktande av uppsägningstid, som bolaget åberopar, inte omfattar sådana situationer. Vårdbolaget lämnade enligt Läkarförbundet dessutom in sin stämning för sent, efter att preskriptionstiden löpt ut.