Förbundets centralstyrelse, CS, gav i måndags förbundets vd-stab mandat att sälja förbundets villor i Haut de Cagnes.
– Det togs inga konkreta beslut utöver att vi gav vd mandat att gå vidare med försäljningen av husen i Frankrike, hela tiden med tanken att de ska ersättas av annat, säger Läkarförbundets ordförande Marie Wedin.
Antibes och Italien fanns med som alternativ i diskussionen, berättar hon. Gärna med närhet till strand, golf, tennis och kultur. Och som ett alternativ till några av husen i Duved, några med ett lite sämre läge än övriga, finns tankar om att i stället skaffa något i Alperna. En lägenhet på Manhattan är en annan idé för framtida nytillskott.
– CS beslöt att ge vd-staben mandat att konkretisera de förslagen, säger Marie Wedin.
Läkarförbundets vd Håkan Wittgren:
– Vi ska titta på att köpa en lägenhet i New York, på Manhattan. Vi hörde om ett företag som har gjort det för sina anställda, och det har varit succé. Det har kommit fram som en rolig idé till förnyelse.
Det som ska köpas nytt måste hur som helst vara något slags konceptboende med lokal förvaltning, enligt Håkan Wittgren. Att någon sådan förvaltning inte finns i Haut de Cagnes, det är huvudskälet till att de husen ska säljas, enligt Wittgren. Det är svårt att sköta och underhålla hus på distans.
Som ersättning för de franska husen ska man leta på franska rivieran nära Nice.
– Vi har kontakt med mäklare. Det kan bli några hus på ett ställe med en profil och några på ett annat ställe med en annan profil.
Apropå idén att sälja några av husen i Duved säger Håkan Wittgren:
– Husen i Duved är väldigt populära. Där finns också bra lokal service. Det vi diskuterar är att byta två till fyra stycken av dem mot lägenheter i Alperna. För dem som bor i södra Sverige kan det vara ett alternativ. Det ger också möjlighet till vandring sommartid.