Budgeten styr vården, patienterna försummas och personalen är utarbetad, anser Arvin Yarollahi som är ST-läkare på ortopeden på Sahlgrenska.
– Frustrationen är stor på alla håll inom vården och därför ville jag göra något åt det.
Patienten har blivit en siffra i budgeten, anser han, och vården en produktionslinje med konstant underbemanning på läkarsidan.
– Läkarna tvingas jobba dubbelt så hårt som för 10–20 år sedan för att det är anställningsstopp.
Men enligt Arvin Yarollahi vågar läkare inte gå ut i offentligheten och protestera på grund av oro för karriären och risken att bli sedd som en bråkstake.
– Men jag fick nog. Jag kunde inte längre sätta karriären före patienterna.
Arvin Yarollahi känner ibland att situationen på akuten håller på att gå över styr. Och i uppropet kräver han en lag som förbjuder nedskärningar i vården.
– Det måste till något drastiskt för en förändring. Vårdpersonal och patienter har tröttnat. Och jag vädjar till mina kollegor att höja sina röster.
På Facebook-sidan framgår att tillströmningen av sympatisörer varit så stor att man har blivit tvungen att flytta över den ursprungliga gruppen till den nya sidan. »Anledningen är att vi inte förväntade sådant stort tryck och den tidigare sidan klarar endast max 5000 medlemmar. Vi förväntar oss fler. Tack!«


Arvin Yarollahi känner ibland att situationen på akuten håller på att gå över styr. Nu kräver han en lag som förbjuder nedskärningar i vården.