Priserna, som delas ut av Sveriges läkarförbund och Medicine studerandes förbund, överlämnades av Läkarförbundets ordförande Marie Wedin. »En hedersstund«, som hon sa vid presentationen av de tre läkarna, samtliga verksamma i Skåne.
– Det var ju roligt att du vann, dig som jag känner sedan tidigare, sa hon skrattande till Marie Enekvist. Men hon betonade att det bara var en slump, för att undvika misstankar om oegentligheter.
Marie Enekvist, barnortoped i Lund, vann MSF:s pris till bästa handledare av läkarstuderande, bland annat med motiveringen att hon hjälper studenterna att växa med ansvaret i sin kommande yrkesroll.
Det gemensamma priset från Läkarförbundet och MSF till handledare av AT- och ST-läkare delades ut till Magnus Wagenius, urolog i Helsingborg och Ängelholm, och Eric Dryver, internmedicinare och akutläkare i Lund.

Motiveringar till handledarpriserna

Marie Enekvist får priset för sina insatser som handledare i både det vardagliga och organisatoriska perspektivet. Som personlig handledare ser Marie sina studenter som de blivande kollegor de faktiskt är, och ser till att alla växer med ansvaret. Med Marie i ryggen går kandidaterna från att vara studenter till att axla rollen som blivande läkare.

Magnus Wagenius har med sitt engagerade och mycket motiverande sätt pushat sina yngre kollegor framåt på ett bra sätt, både teoretiskt och operativt. Han är en handledare som engagerar sig både personligt och professionellt och verkligen arbetar för att utveckla sina adepter!

Eric Dryver kombinerar bred kunskap inom ämnet akutsjukvård med en aldrig sinande entusiasm. Han lägger stor vikt vid undervisning och är en mycket viktig förebild för yngre kollegor på kliniken. Eric har en fantastisk förmåga att på ett avslappnat sätt handleda yngre kollegor i den kliniska vardagen.

Läs mer:
Medicinska riksstämman 2011 – alla artiklar!

»Dig känner ju sedan tidigare«, sa Marie Wedin till Marie Enekvist. Marie Enekvist fick sitt pris bland annat för att hon ser till att de medicinstuderande växer med ansvaret. Foto: Magnus Segeholm



»Magnus Wagenius är en handledare som engagerar sig både personligt och professionellt«, enligt prismotiveringen. Foto: Göran Segeholm



»Eric Dryver har en fantastisk förmåga att på ett avslappnat sätt handleda yngre kollegor i den kliniska vardagen.« Foto: Göran Segeholm