25-åriga Isabella Kongstad går nu tredje terminen på läkarutbildningen i Örebro, vilket innebär att hon är från skolans första kull. Hon har suttit som ledamot i den lokala MSF-styrelsen i ett år och har på den tiden gjort ett så tydligt intryck på valberedningen att hon väljs direkt till högsta posten i centralstyrelsen.
– Jag var med från början och byggde upp MSF Örebro. Vi har en 70-procentig anslutningsgrad, och vi har fått rätt att delta i Örebro läkarförenings möten med en röst. Det har varit väldigt roligt och styrelsearbetet har gått bra. Jag har också suttit med i den nationella styrelsen, där jag hoppas att jag gjort ett bra jobb.
Deltagande på olika nivåer tycker Isabella Kongstad är viktigt.
– MSF ska synas, höras och bli tillfrågade på alla ställen där läkarnas utbildning diskuteras. »Utredning om läkarutbildning«, som regeringen tillsatte förra året, ledd av Stefan Lindgren, blir väldigt viktig att övervaka från MSF:s håll.

Den nya ordföranden har tre prioriteringar för det kommande året:
– Att utredningen på Utbildningsdepartementet bevakas, att stärka MSF:s varumärke genom att vara politiskt aktiva, samt att fortsatt ha en god relation med MSF Utland.

MSF har ökat starkt i medlemsantal de senaste åren, främst genom MSF Utland.
— Det är viktigt att studenter som läser utomlands har en gemensam punkt att samlas kring. Där spelar vi en stor roll. Och även för studenterna när de kommer hem, och för utländska studenter som pluggar i Sverige.

Valberedningens motivering:

»Med lysande prestationer, lovord från alla tillfrågade och erfarenhet från styrelsearbetet 2011/2012 är valberedningen mycket stolta över att få föreslå Isabella till ordförande för MSF 2012/2013.«

Isabella Kongstad föddes 1986 i Lund. Skidåkning, snowboard, klippklättring och fjällvandring är populära fritidsaktiviteter. Före medicinstudierna utbildade hon sig till fjällguide, en verksamhet som lett henne till flera udda platser på jorden, bl a en bergstopp i Chile.