Narkosläkaren menar att kollegernas bristande journalföring var det som ledde till att hon själv blev misstänkt och åtalad för dråp på en döende flicka den 20 september 2008.

Under rättegången i höstas vittnade en intensivvårdssjuksköterska om att hon varit med vid två tillfällen under den 12 september då tiopental gavs till flickan. Domstolen bedömde vittnesmålet som trovärdigt. Dessutom framkom av dokumentation att det fanns ytterligare två tillfällen, den 11 september och den 19 september, som det var rimligt att anta att flickan fick tiopental. Inget av de fyra tillfällena är journalfört.

Narkosläkaren ifrågasätter i sin anmälan varför sjukhuset inte har agerat, trots att hon själv, enligt anmälan, redan tidigt och vid upprepade tillfällen påpekat bristerna.

Narkosläkaren begär också att Socialstyrelsen bland annat granskar att så många personer öppnat flickans journal, även flera månader efter flickans död.
Narkosläkaren skriver i sin anmälan att eftersom det i förundersökningen mot henne påstods att hon manipulerat med journalerna så granskade hon tillsammans med sin försvarsadvokat Björn Hurtig inloggningslistor för barnets journal. Hon skriver i anmälan att det då framkom att under en niodagarsperiod hade sammanlagt 308 personer läst journalen. Narkosläkaren menar att 60 procent av dem inte varit involverade i vården av flickan, något som hon menar bör betraktas som intrång.

Narkosläkaren själv vill i nuläget inte ytterligare kommentera anmälan.

Inte heller Barbro Fridén, chef för Astrid Lindgrens barnsjukhus, vill kommentera anmälan.