– Vi förstår inte regionens bedömning och kommer att inleda en dialog med dem om detta. Vi har fått bekräftat att Carema sjukvård hade det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet, och vi vet att vi bedriver en uppskattad verksamhet, säger Lena Munkhammar, vd Carema sjukvård, om Region Skånes beslut.
Beslutet innebär att Carema sjukvård går miste om vad som var tänkt att bli företagets flaggskepp inom närsjukvården.
– Den kunskap och erfarenhet som vi har byggt upp i Simrishamn kommer vi att ta vidare, oavsett om vi får fortsätta bedriva verksamhet i Simrishamn eller inte, säger Lena Munkhammar.
Regionchef för Praktikertjänst Syd, Eva Reumark, säger till Läkartidningen att hon inte tittat på Caremas prislapp, men att hon tror att kvalitet har fått styra Region Skånes val av utförare.
– Vi hade i anbudet full poäng på alla utvärderingskriterier. Och vi hade till exempel klart med en namngiven geriatriker, säger hon.

Praktikertjänst övertar verksamheten den 1 maj 2013. Avtalet gäller i fem år.

Budgivarnas förmåga att »samordna patientens vård- och omsorgskontakter så att kontakten mellan primärvård, berörda sjukhus och kommunens hemsjukvård ska fungera friktionsfritt« har styrt Region Skånes val av utförare, enligt Region Skånes webbplats.