I en lång rad ständigt uppdaterade och förbättrade upplagor har denna mycket användbara medicinska ordbok kommit i ny upplaga. Författaren är densamme som förut, nämligen kollegan Clive Cressy, med vana från både brittisk och svensk sjukvård.

Ordboken innehåller numera 340000 ord varav 160000 ordstammar. Ordlistan innehåller allt från generiska farmaka och de brittiska motsvarigheterna jämte uppslagsorden i ICD-10, jämte de allra flesta ord och uttryck som förekommer inom både praktisk och mera akademiskt utövande av medicinens sköna konst.
Efter hand har också alltmer specialitetsspecifika uttryck kommit att inkluderas i ordboken. Dessutom finns alla amerikanska motsvarigheter till samma ord och uttryck, men då i den amerikanska stavningsvarianten. Man påpekar dessutom till exempel att man inkluderat termer som används i biostatistik och epidemiologi. Därtill får man hjälp med de otaliga bokstavsförkortningar som är så vanliga, särskilt i amerikansk medicin. Detta är i sanning något som man önskar sig när man sitter vid sin dator och inte kan »komma på« ett uttryck som man nog skulle kunna och har hört och förstår, men just då inte kan leta rätt på i minnets labyrinter. Man kan till och med få hjälp med att upprätta en vanlig brittisk patientjournal.

Det är svårt att komma med någon egentlig kritik. Jo, förresten: Tänk om denna utomordentliga medicinska och farmaceutiska ordbok fanns för installation på min persondator. Då skulle jag ännu snabbare kunna finna orden som jag just då råkar sakna. Jämfört med min mycket torftiga medicinska ordbok som jag har installerat i min skrivapparat är denna ett under av fullsortering.