Regnsbågsflaggan hissad på Läkarförbundets hus på Villagatan i Stockholm. Foto: Elisabet Ohlin

På festivalområdet Pride Park på Östermalms idrottsplats kan man träffa företrädare för Läkarförbundet, Föreningen homosexuella läkare och Sveriges yngre läkares förening. De turas om tillsammans med företrädare för en rad andra Saco-förbund att bemanna Sacos gemensamma tält.

 – På eftermiddagarna under torsdag, fredag och lördag står vi i tältet. Kom gärna och prata med oss, säger Kristina Eriksson, kommunikationschef på Läkarförbundet.

Läkarförbundet välkomnar också alla läkare att delta i Prideparaden på lördag och, i mån av plats, även att åka med på Sacos lastbilsflak. Även Föreningen homosexuella läkare, som i år fyller 25 år, har en bil i paraden.

Paraden avgår från Medborgarplatsen klockan 13.00 på lördag den 3 augusti och slutar på Östermalms idrottsplats.