Vad innebär det att Läkarförbundet är huvudpartner?

– Vi stöttar arrangemanget på olika sätt: med sponsorpengar, vi deltar med fem programpunkter, vi kommer att vara närvarande på ett annat sätt än tidigare, och vi kommer också att informera våra medlemmar om evenemanget, säger Läkarförbundets vd Håkan Wittgren och kommenterar partnerskapet:

– Vi tycker det är viktigt att man tänker nytt och förtydligar att läkarkåren är målgruppen. Det har varit otydligt förut. Nu blir det också färre dagar och byte av lokal till mitt i stan. Det är ett nytänkande som vi tycker är bra. Vi tycker det är viktigt att Läkarförbundet och Läkaresällskapet kan samarbeta om fortbildning och kollegialt utbyte. 

Även Läkartidningen blir huvudpartner.

– Läkartidningen är huvudkanal för Sveriges läkare, och då är det naturligt att Läkartidningen är huvudpartner, säger Håkan Wittgren.

Läkarförbundets ordförande Marie Wedin säger så här om det nya samarbetet i ett pressmeddelande:

– Läkarkåren behöver träffas och utbyta idéer och kunskap. Det handlar om fortbildning,
 men framförallt är riksstämman en gemensam arena för läkarkåren, där vi kan inspireras, driva utvecklingen framåt och tillsammans göra sjukvården bättre. 

I samma pressmeddelande säger Peter Friberg, professor och ordförande i Svenska Läkaresällskapet:

– Vi är mycket glada över att ha Läkarförbundet som partner till Medicinska riksstämman.
 Den känns mer angelägen än någonsin och kommer att genomsyras av ett holistiskt synsätt på hälso- och sjukvården. Den tvärdisciplinära synen är viktig eftersom det är genom helhetsbilden som vi kan hjälpa patienten till läkning. De utmaningar vi står inför inom vården är stora och kräver samtal och utbildning över specialistgränserna.

Stämman hålls den 5–6 december på Stockholm Waterfront Congress Centre.