49-årige Pär Gunnarsson är i dag verksam vid PR-byrån Effektiva Media med inriktning mot hälso- och sjukvården samt läkemedelsbranschen. Innan dess var han i tio år redaktionschef på tidningen Dagens Medicin.

 – Pär Gunnarssons breda erfarenhet av både journalistik och ledarskap i kombination med stor kunskap om hälso- och sjukvårdsbranschen gör honom väl lämpad att axla rollen på Läkartidningen och Läkartidningen Förlag AB, säger Läkartidningens och Läkarförbundets vd Håkan Wittgren i ett pressmeddelande.

Till Läkartidningen säger Pär Gunnarsson att det känns »otroligt roligt och spännande« att få ta på sig uppdraget.

– Jag har följt Läkartidningen under många år och vet att det är en bra, relevant och för läsarna viktig tidning.

Enligt Pär Gunnarsson innehåller uppdraget flera utmaningar. Liksom för mediabranschen i stort handlar det främst om att se över distributionsformerna samt att säkra så att man får tillräckligt med intäkter.

– Det finns väldigt mycket kunskaper inom Läkartidningen som ger bra förutsättningar för att arbeta framåt. Jag tror att jag kan tillföra idéer, energi och erfarenheter i den processen.

Pär Gunnarsson efterträder Jonas Hultkvist, som fyller 65 år nästa år och kommer att ägna sig åt egen verksamhet.