Marie Wedin:

Torsdag kl 12.10–13.20 Invigning med sir Harry Burns »Under årets Riksstämma lockar framtidsperspektivet. Hur ska den globala hälsan bli bättre och inte tvärtom? Jag prioriterar därför invigningsmötet där sir Harry Burns ska tala om »Transforming the health of populations«.«n

Fredag kl 10.30–12.00 Vem ska få antibiotika om fem år? »Den galopperande ökningen av antibiotikaresistens kan ändra förutsättningarna för modern sjukvård och öka ohälsan snabbare än vi tror.«

Fredag kl 14.30–16.00 Klimatkris! Behöver doktorn bry sig? »Jag vill varsebli konsekvenserna på vår hälsa och miljö när den globala uppvärmningen uppnår 2 grader eller mer. Det är verkligen en ytterligt angelägen nutids- och framtidsfråga för läkarkåren.«

Jan Östergren:

Torsdag kl 10.30–12.00 Medicinskt-etiskt beslutsfattande »Etik i kliniskt beslutsfattande blir alltmer viktigt i en tid av ökade möjligheter men också begränsade resurser. Denna minikurs har säkert mycket att ge!«

Fredag kl 10.30–12.00 Läkarutbildningen i Sverige 1613–2013 »Läkarutbildningens upplägg och kvalitet är naturligtvis mycket viktig för vår framtida sjukvård. Tillbakablicken har säkert underhållningsvärde men det intressanta är förstås dagens och framtidens situation.«

Fredag kl 12.30–14.00 Food, health and sustainability
»En folkhälsofråga som är mycket aktuell och som kommer att vara viktig i framtiden. Alla läkare (och människor över huvud taget) behöver mer kunskaper.«