Regeringen beslutade förra veckan att SBU får 540 000 kronor och ett år på sig att ta fram en webbplats riktad till kroniker och deras anhöriga. Sajten ska innehålla information om evidensbaserad vård och behandling, och den brittiska webbplatsen Testing treatments interactive (TTi) ska vara förebild. Att öka patienters kännedom om klinisk forskning och om vilka områden där det finns kunskapsluckor är också ett syfte med uppdraget, enligt regeringen. Den 15 februari 2015 ska det redovisas.

Webbplatsen ingår i regeringens satsning på vård för kroniskt sjuka, som Läkartidningen tidigare skrivit om, som omfattar 450 miljoner kronor under perioden 2014–2017, varav 50 miljoner kronor används i år.

Svensk förening för allmänmedicin, Sfam, får ur samma satsning 2,2 miljoner kronor för att ta fram en fortbildningsmodul för allmänläkare. Modulen innehåller, enligt Sfam:s ansökan till regeringen, tre delar: en katalog över kurser och aktiviteter, en uppföljningsdel där det ska gå att registrera CPD-poäng (continuing professional development) samt en supportdel för att stödja fortbildningen lokalt. Sfam har som mål att en första version lanseras vid kommande årsskifte.