I januari upptäcktes att en 45-åriga kvinna arbetade som underläkare i Landskrona men utan att ha svensk läkarlegitimation, uppger Helsingborgs Dagblad. Enligt verksamhetschef Agneta Svensson på den aktuella vårdcentralen är kvinnan legitimerad läkare i sitt hemland men måste få sin praktik godkänd av Socialstyrelsen. Agneta Svensson menar att det blev ett missförstånd i samband med anställningen och hoppas att kvinnan, som fått sluta på vårdcentralen, ska kunna komma tillbaka.

I Skåne finns det även två andra fall där läkare anställts utan att ha legitimation, berättar Helsingborgs Dagblad, och konstaterar att IVO nu har reagerat.

– Det ska öppnas ett tillsynsärende och vårdgivaren på Region Skåne ska få redogöra för detta, eftersom de har det yttersta ansvaret. Det här har ju påtalats tidigare, säger Christina Carlsson, enhetschef på IVO, till tidningen.