Landstinget i Jönköpings län uppger på sin hemsida att företaget Hälsoteamet i Småland AB, som driver vårdcentraler i Gislaved, Anderstorp, Smålandsstenar och Mullsjö har försatts i konkurs. Vårdcentralerna stängde i går, tisdagen den 12 augusti.

Enligt konkursförvaltaren som Sveriges Radio P4 Jönköping talat med handlar det om att vårdcentralerna tvingats ta in hyrläkare och att ekonomin inte klarat det.

Ett 50-tal anställda, varav ett 20-tal tillsvidareanställda, jobbar på vårdcentralerna, uppger P4 Jönköping.

Enligt radion är det oklart om konkursförvaltaren kommer att försöka sälja vårdcentralerna.

De cirka 6 700 länsinvånare som tillhör någon av de fyra vårdcentraler som nu har upphört, har möjlighet att välja en annan vårdcentral, skriver landstinget på sin hemsida. De som inte gör detta kommer efter tre månader att bli fördelade till övriga vårdcentraler enligt den geografiska fördelningsprincip som finns.