Uppgifterna från Världshälsoorganisationen (WHO) kommer samtidigt som de två amerikanska hjälparbetare, en av dem läkare, som tidigare fått Zmapp friskförklarats och fått lämna sjukhuset. En ebolasmittad spansk präst som fick samma behandling har dock avlidit. Nu rapporterar WHO att lagren av Zmapp och andra experimentella behandlingar mot Ebola är väldigt begränsade.

De 4–5 september håller WHO ett expertmöte i Genève om tänkbara terapier och vacciner mot ebola samt de sammanhörande etiska och legala frågorna. Möjligheterna att snabba upp tillverkningen av de mest lovande behandlingarna kommer att diskuteras.

Samtidigt rapporterar den irländska sjukvårdsorganisationen Health Service Executive att man utreder ett misstänkt fall av ebola hos en avliden patient som nyligen besökt ett av de smittade områdena i Afrika. 

Läs tidigare artiklar i Läkartidningen:

Liberia får ej godkänt läkemedel

Tvåårig pojke kan ha varit det första offret för ebola

Läkare utan gränser vädjar om hjälp att bekämpa ebolautbrottet

WHO utlyser internationellt nödläge

Så ska svensk sjukvård agera vid misstänkt ebola

Svensk smittskyddsläkare i Michigan:Högsta beredskap mot ebola i USA

Oprövat läkemedel kan ha hjälpt ebolasmittad läkare

Ebolasmittad läkare vårdas i USA

Svensk läkare reser till ebolacentrum

Största utbrottet sedan viruset identifierades

Ebolavaccin- och behandling finns men har inte prövats på människor